El Grup

pessebres baixaEl Grup Pessebrista de Sitges, tot i que va formar-se com a entitat legalment constituïda l’any 2006, ve organitzant activitats des de l’any 1991 i és la continuadora d’una tradició local en l’organització de concursos de pessebres iniciada el 1931. El Grup té com a finalitat fomentar la construcció de pessebres, a més de la propagació i difusió d’aquest costum artístic.

Per acomplir aquesta funció, que a la vegada és l’obligació de l’entitat segons els seus estatuts, el Grup Pessebrista organitza anualment almenys tres activitats: el concurs de pessebres, l’exposició de diorames i una conferència sobre pessebrisme. A més a més, des de l’any 2003 publica un butlletí per a difondre les seves activitats a la vila i entre les associacions pessebristes del Principat. També de forma anual, organitza una exposició de calvaris.

El Palau del Rei Moro, seu social del Grup Pessebrista

Val a dir que, en funció de necessitats específiques o de la col·laboració amb altres entitats o institucions, també es duen a terme altres tipus d’activitats. Per exemple, pessebristes del grup confeccionen els pessebres de l’ermita de Ntra. Sra. del Vinyet, de la Societat Recreativa El Retiro i de l’Associació de Veïns i Comerciants del carrer Jesús i Cap de la Vila.

L’any 2006, en el marc de la IX Nit de Premis Sitges, el Foment del Turisme va lliurar al Grup Pessebrista el diploma acreditatiu del Premi a la Tradició Sitgetana. El jurat qualificador del Premi va valorar la tasca duta a terme pel grup “per mantenir ferma una de les vessants de l’art popular més estimades arreu de Catalunya, tot continuant el testimoni d’anteriors generacions de grans mestres pessebristes sitgetans”.

“Per Nadal cada ovella al seu corrral”, de Josep Aleacar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s